Fietsers weer welkom in de onderdoorgang

[Artist impressie van de situatie na de heropening]De gemeenteraad van Amsterdam heeft besloten dat fietsers vanaf voorjaar 2013 weer door de onderdoorgang van het Rijksmuseum kunnen fietsen. Daarmee stemde ze in met het desbetreffende advies van wethouder Wiebes.


Alleen VVD en D66 verklaarden zich tegen. De VVD omdat men “geen fietstunnel maar een internationaal aansprekend cultuurplein” wil. D66 omdat men bang is voor ernstige ongelukken in de onderdoorgang en daar de verantwoordelijkheid niet voor wenst te nemen.

Blij
De Fietsersbond is erg blij met het genomen besluit en ook met het voornemen van de wethouder om de verkeersveiligheidssituatie om en rond het Rijksmuseum na de opening goed in de gaten te houden.

Hoge kwaliteit fietsverbinding
De Fietsersbond hoopt dat mede daardoor in stadsdeel Zuid de maatregelen genomen zullen worden die nodig zijn om ook de fietsvoorzieningen rond het Rijksmuseum en het Museumplein te laten voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden. Daarmee zou dan ook een eind kunnen komen aan een situatie die, blijkens de cijfers, de afgelopen jaren veel fietsers ervan weerhouden heeft op deze cruciale verbinding tussen Centrum en Zuid (Zuidas) de fiets te nemen. Het revitaliseren van deze hoge kwaliteit fietsverbinding zou een prioriteit moeten zijn, vindt de Fietsersbond.


Zie ook de opmerkelijk tendentieuze berichtgeving in:



En verder:




Terug naar de voorpagina


sharethis