Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


marnixstraat-n

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
marnixstraat-n [2020/06/10 09:23]
johan
marnixstraat-n [2020/06/11 13:32] (huidige)
johan
Regel 1: Regel 1:
 ~~NOTOC~~ ~~NOTOC~~
 +=====Laat uw stem horen over de Marnixstraat=====
 +**9 juni 2020**\\ ​
 +
 +{{ :​2020:​4-varianten3.jpg?​910 |fietsstraat vs fietspad }}
  
-{{ :​2020:​marnixstraat_noord.jpg?​910 |Fietsstraat of fietspaden }} 
 <div kolom 60procent>​ <div kolom 60procent>​
  
-=====Laat uw stem horen===== 
-**9 juni 2020**\\ ​ 
  
-De gemeente wil de Marnixstraat tussen Bloemgracht en Brouwersgracht opnieuw inrichten. Het moet er beter worden voor het openbaar vervoer en fietsers. Er worden twee varianten voorgesteld:​ een fietsstraat-variant en een fietspad-variant. De gemeente heeft een voorkeur voor de fietsstraat. Maar welke van die twee varianten het wordt, ligt nog niet vast. Iedereen die dat wil mag een voorkeur aangeven. De variant met de meeste stemmen wordt uitgewerkt en voorgelegd aan de gemeenteraad.+De gemeente wil de Marnixstraat tussen Bloemgracht en Brouwersgracht opnieuw inrichten. Het moet er beter worden voor het openbaar vervoer en fietsers. Er worden twee varianten voorgesteld:​ een fietsstraat-variant en een fietspad-variant ​(zie boven). De gemeente heeft een voorkeur voor de fietsstraat. Maar welke van die twee varianten het wordt, ligt nog niet vast. Iedereen die dat wil mag een voorkeur aangeven. De variant met de meeste stemmen wordt uitgewerkt en voorgelegd aan de gemeenteraad.
  
 ====Onze voorkeur==== ====Onze voorkeur====
  
-Fietsersbond Amsterdam ​heeft een sterke voorkeur ​voor de variant met fietspaden. Die biedt fietsers en ook voetgangers meer ruimte. Het fietspad wordt breder dan het nu is, en de stoepen ook.+Fietsersbond Amsterdam ​kiest voor de variant met fietspaden. Die biedt fietsers en ook voetgangers meer ruimte. Het fietspad wordt breder dan het nu is, en de stoepen ook.
 In de variant met fietsstraten (de voorkeur van de gemeente) krijgt het OV een auto-vrije baan, maar fietsers en voetgangers moeten het met minder ruimte doen. Ook wordt de fietsstraat [[https://​fietsersbond.amsterdam/​_media/​2020/​2020-05-27_raadsadres_verzoek_beleidskader_ruimte_voor_fietsers_bij_gemengd_verkeerf.pdf|extreem smal]] (slechts 3.70 meter), zodat een vrachtauto of bestelbus er een fietser niet kunnen inhalen, maar die fietser wel opjagen. Ook zullen ze zo achteropkomende fietsers tegenhouden en daarmee de doorstroming van fietsers onmogelijk maken. En natuurlijk is zo’n smalle fietsstraat gevaarlijk voor kwetsbare fietsers, zoals ouderen, kinderen en doven die de auto’s niet horen aankomen.\\ ​ In de variant met fietsstraten (de voorkeur van de gemeente) krijgt het OV een auto-vrije baan, maar fietsers en voetgangers moeten het met minder ruimte doen. Ook wordt de fietsstraat [[https://​fietsersbond.amsterdam/​_media/​2020/​2020-05-27_raadsadres_verzoek_beleidskader_ruimte_voor_fietsers_bij_gemengd_verkeerf.pdf|extreem smal]] (slechts 3.70 meter), zodat een vrachtauto of bestelbus er een fietser niet kunnen inhalen, maar die fietser wel opjagen. Ook zullen ze zo achteropkomende fietsers tegenhouden en daarmee de doorstroming van fietsers onmogelijk maken. En natuurlijk is zo’n smalle fietsstraat gevaarlijk voor kwetsbare fietsers, zoals ouderen, kinderen en doven die de auto’s niet horen aankomen.\\ ​
 +\\ 
 Verdere nadelen van de fietsstraat-variant zijn: de toch al smalle stoepen worden nog smaller, het oversteken van de straat wordt gevaarlijker,​ omdat de oversteek lang en onoverzichtelijk wordt. Dat terwijl fietsers die hun fiets willen parkeren vaker over zullen moeten steken. Bovendien zal er op de fietsstraat ook nog eens frequent geladen en gelost worden, met als gevolg opstoppingen en gevaar als je daar langs moet.\\ ​ Verdere nadelen van de fietsstraat-variant zijn: de toch al smalle stoepen worden nog smaller, het oversteken van de straat wordt gevaarlijker,​ omdat de oversteek lang en onoverzichtelijk wordt. Dat terwijl fietsers die hun fiets willen parkeren vaker over zullen moeten steken. Bovendien zal er op de fietsstraat ook nog eens frequent geladen en gelost worden, met als gevolg opstoppingen en gevaar als je daar langs moet.\\ ​
 Het argument van de gemeente dat er bij een fietsstraat een 30 km/u regime in de straat komt, is van beperkte waarde: scooters en dergelijke zullen zich niet aan die snelheidsbeperking houden, en het OV mag 50 blijven rijden. Het argument van de gemeente dat er bij een fietsstraat een 30 km/u regime in de straat komt, is van beperkte waarde: scooters en dergelijke zullen zich niet aan die snelheidsbeperking houden, en het OV mag 50 blijven rijden.
Regel 41: Regel 43:
 7: A\\  7: A\\ 
 8: B\\  8: B\\ 
-\\ +
  
 ====Nog beter==== ====Nog beter====
Regel 55: Regel 57:
 {{:​2020:​keuzewijzer_marnix_noord.jpg?​250 |}} {{:​2020:​keuzewijzer_marnix_noord.jpg?​250 |}}
 </​div>​ </​div>​
 +{{ :​2020:​marnixstraat_noord.jpg?​910 |Fietsstraat of fietspaden }}
  
-{{ :​2020:​marnixstraat-noord2.jpg?​910 |}} 
  
marnixstraat-n.1591780996.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2020/06/10 09:23 door johan