Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:11_februari_2012_glad:laten_nieuw-west_en_westpoort_de_fietsers_in_de_kou_staan

Glad: laten Nieuw-West en Westpoort de fietsers 'in de kou staan?'

[6 februari: sneeuw op de fietsstrook van de Rozengracht]Bij het landelijk meldpunt Gladheidsbestrijding zijn in de afgelopen periode verschillende klachten binnengekomen over Amsterdam. Het schijnt dat vooral Nieuw-West en Westpoort het hebben laten afweten.

Westpoort
Op 4 februari meldde een fietser: “Stadsdeel Amsterdam-Westpoort houdt de wegen voor de auto's keurig schoon. hier wordt constant geveegd en gestrooid. Aan de fietspaden wordt niets gedaan. Deze zijn onberijdbaar.” En ook op 6 februari meldde een fietser dat de “fietspaden rond Sloterdijk na vrijdag niet opnieuw geveegd/gestrooid (zijn) waardoor fietspaden nog steeds niet begaanbaar zijn; pas binnen de ring wordt het beter, buiten de ring niet te doen.”

Nieuw-West
Ook uit Nieuw-West komen klachten over bijv. de Plesmanlaan, waar de fietspaden dichtbij stadsdeel Zuid nog wel begaanbaar zouden zijn, maar hoe verder je rijdt steeds verwaarloosder en gladder zijn. Een fietser meldde op 7 februari: “In Nieuw West zijn de fietspaden sowieso amper begaanbaar. Fietsers fietsen daardoor regelmatig op de rijbaan waardoor zeer gevaarlijke situaties ontstaan.”

Zuid
Over stadsdeel Zuid komen gemengde berichten binnen. Een uitvoerige melding (van 8 februari) luidt: “Het Vondelpark was zondag al geweldig geveegd, waardoor het prima fietsen was.” Maar: “Veel doorgaande straten in Amsterdam Zuid waren niet geveegd, terwijl dat vaak een prima oplossing zou zijn. Ik noem bijv. de Stadionweg (het autodeel was prima gepekeld, maar het fietspad noopte tot regelmatig afstappen). De Minervalaan was tot het Zuideramstel-kanaal ok (dankzij auto's, die met pekel een weg maakten), maar daarna (tot aan het station) een doffe ellende; vegen zou een prima oplossing zijn (en bovendien een lange-termijn-oplossing). Langs het Olympisch stadion (een vrijliggend fietspad) was een heel dun fiets-spoor gekomen, maar er was niet gestrooid, noch geveegd. De Boelelaan (in Buitenveldert) was doodeng om te fietsen; ik was blij als het rustig was zodat ik op de auto-strook kon fietsen.”

Centrum
En op 9 februari meldde een fietser dat het “fietspad van de Nieuwe Spiegelstraat tot de Leidsestraat niet gestrooid en geveegd” was. Op de foto hierboven is te zien dat ook op de Rozengracht de fietsstrook onbegaanbaar is door de ophoping van sneeuw als gevolg van het autoverkeer. Een probleem dat zich op veel straten zonder fietspaden voordoet.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/11_februari_2012_glad/laten_nieuw-west_en_westpoort_de_fietsers_in_de_kou_staan.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)