Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:14_september_2016_fietstelweek_2016_opent_in_amsterdam

Fietstelweek 2016 opent in Amsterdam

[]14 september 2016 - Directeur Saskia Kluit opent maandag 19 september 2016 samen met wethouder Litjens en Stadsregiobestuurder Derk Reneman de jaarlijkse Fietstelweek.

De wethouders en directeur vertellen over het gezamenlijke belang van gemeente, stadsregio en Nederland Fietsland bij het fietsonderzoek. Zij delen hoe zij elk op eigen schaal de fietsdata toepassen; van verbreding van fietspaden tot shared spaces voor fietsers en voetgangers. En van de aanleg van fietssnelroutes tot de bouw van fietsparkeervoorzieningen. Daarnaast wordt een innovatieve live fietskilometerteller onthuld, die real-time het totaal aantal fietskilometers van de deelnemers registreert.

Fietsparkeerflat

De aftrap vindt niet voor niets plaats in de fietsparkeerflat; in het gebied rondom Amsterdam CS wordt heel veel gefietst en het is een van de belangrijkste knooppunten op de dagelijkse route van veel forenzen en studenten.

De voor de Fiets Telweek ontwikkelde Fietstel-app registreert vanaf 19 september 2016 één week lang het fietsgedrag van deelnemers in Nederland, om te visualiseren welke routes zij fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Heel Nederland kan meedoen. Overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties krijgen na afloop van de Fiets Telweek beschikking over de verkregen fietsdata (geanonimiseerd). Met nieuwe inzichten in het gebruik van hun fietsnetwerk kunnen ze acties ondernemen om het plaatselijke fietsverkeer te verbeteren en het fietsen – zowel binnen als buiten steden – prettiger en veiliger te maken. Het onderzoeken van fietsgedrag op deze wijze en schaal is uniek in de wereld.

Meer informatie over de Fietstelweek


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/14_september_2016_fietstelweek_2016_opent_in_amsterdam.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)