Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:23_mei_2012_wijken_voor_de_fiets_ook_in_west

Tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' in bibliotheek Bos en Lommer

Van 7 juni tot en met 7 juli is in de bibliotheek op het Bos en Lommer-plein de tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' te zien. De tentoonstelling belicht de mogelijkheden om een wijk (of stadsdeel) fietsvriendelijk in te richten en daagt bewoners uit daar verder over mee te denken.

Het hart van de tentoonstelling is een enorme bakfiets met daarop allerlei informatie over fietsen. Op digitale fotolijsten worden foto’s, filmpjes en informatie aangeboden. Een aantal panelen tonen ideeën van verkeerskundigen en stedenbouwers over de mogelijkheden voor fietsverbindingen, fietsparkeren en een beter fietsimago in één van de veertig Nederlandse krachtwijken. Locatie van handeling is de bibliotheek op het Bos en Lommerplein nr. 176.

Oproep aan bewoners voor een enquete

De tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' maakt onderdeel uit van het Fietsersbond-project Wijken voor de Fiets, dat er op gericht is om bewoners te betrekken bij het bedenken van kansen en bedreigingen van het fietsklimaat in de eigen wijk.
De Fietsersbond en het stadsdeel West willen samen met u werken aan een beter fietsklimaat, waar meer mensen vaker de fiets gebruiken: van huis naar bestemmingen zoals school, werk, winkels en familie) of recreatief.

Om het fietsklimaat in Amsterdam West goed te kunnen beoordelen, willen we graag van u als bewoner weten: Wat zijn de knelpunten en waar liggen kansen?
In de online enquete kunt u uw mening geven.


En vraag alstublieft ook aan buren, vrienden en bekenden om mee te doen. Het invullen van deze enquête duurt 5 à 10 minuten. Wilt u op de hoogte gehouden worden over het project Wijken voor de Fiets? Vul dan bij de laatste vraag uw email adres in. Vragen met * zijn verplicht te beantwoorden vragen.

De resultaten komen terecht in een Nota van Aanbevelingen, die wordt aangeboden aan het stadsdeelbestuur.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/23_mei_2012_wijken_voor_de_fiets_ook_in_west.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)