Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:9_december_2015_steun_tweede_kamer_voor_verplaatsen_snorscooters_onzeker

Steun Tweede Kamer voor verplaatsen snorscooters onzeker

[]9 december 2015 - Het is onzeker of de gemeente Amsterdam de kans krijgt om snorscooters met helm te verpaatsen naar de rijbaan.

Gisteren besprak de commissie Infrastructuur & Milieu van de Tweede Kamer de brief van minister Schultz waarin deze schrijft deze verplaatsing met helm lokaal mogelijk te willen maken. In het debat steunde Duco Hoogland van de PvdA het voorstel van de minister; in zijn ogen was afdoende aangetoond dat verplaatsing op zorgvuldige wijze mogelijk is. Daarnaar had Hoogland begin dit jaar in een motie gevraagd, nadat een eerder plan van de minister eind 2014 door de Kamer was weggestemd. Regeringspartij VVD, CDA en PVV gaven aan niets te zien in de verplaatsing en dringen aan op handhaving als alternatief.

SP twijfelt
De SP bleek bij monde van Paul Ulenbelt grote twijfels te hebben bij de mogelijkheid van een zorgvuldige invoering; hij vreest voor onveilige situaties voor snorscooters op de rijbaan en wil voorafgaand aan invoering meer onderzoek. Hij herhaalde daarbij het standpunt van vorig jaar dat de SP eigenlijk van de categorie snorscooter af wil. Bij het debat ontbraken een aantal partijen die het voorstel van de minister in principe wel steunen, zoals D66, GroenLinks, ChristenUnie en Partij voor de Dieren

Regelgeving
Minister Schultz bleef in haar beantwoording pal achter haar voorstel staan en gaf aan dat Amsterdam in haar ogen erg veel aan handhaving doet en de grenzen daarvan heeft bereikt.

Het is onduidelijk hoe het nu zal aflopen met het voorstel van de minister en de wens van de gemeente Amsterdam. In het nieuwe jaar zal in een vervolgoverleg in de Kamer moeten blijken of een meerderheid in de Kamer de minister ten tweede male wil beletten om verdere regelgeving voor te leggen aan de Kamer.
De Fietsersbond hoopt dat de minister daarmee gewoon door kan gaan. Woordvoerder Wim Bot: “Het zou zuur zijn wanneer het plan opnieuw van tafel gaat. De Amsterdamse fietsers, de gemeenteraad en het college willen dat er nu een eind komt aan de grote overlast van de snorscooters op de fietspaden. Ze horen daar gewoon niet thuis, punt.”


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/9_december_2015_steun_tweede_kamer_voor_verplaatsen_snorscooters_onzeker.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)