Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:9_september_2011_actie_tegen_te_hard_rijdende_scooters_aangekondigd

Actie tegen te hard rijdende scooters aangekondigd

De politie en de gemeente binden de strijd aan met scheurende scooters. Volgende week begint een 'handhavingsoffensief' dat is gericht op snelheidsduivels op scooters.

[Te hard rijdende scooter op het Damrak]De politie controleert vooral extra op snelheidsovertredingen, maar er zijn ook controles op helmplicht, rijbewijsbezit, alcoholgebruik en verkeersovertredingen. Bij de snelheidscontroles worden laserguns gebruikt. Het voordeel ten opzichte van de rollerbank is dat zo de gereden snelheid wordt gecontroleerd.

Scooters zijn een fors en snelgroeiend probleem. Het aantal scooters in Amsterdam is explosief gestegen, en de vaak jonge bestuurders veroorzaken extreem veel ongelukken en overlast. Snelheidsovertredingen zijn de belangrijkste oorzaak.

Inmiddels is 20% van alle verkeersslachtoffers scooterbestuurder. Met 219 ernstige gewonden in de periode 2007-2009 deden scooterrijders nauwelijks onder voor fietsers (341) en automobilisten (264).

Bron: Het Parool


Meer info:


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/9_september_2011_actie_tegen_te_hard_rijdende_scooters_aangekondigd.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)