Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Action disabled: source
nieuws:6_februari_2019_amsterdam_zoekt_1000_pingers

Deel jouw ervaring op de fiets, ping mee!

Gemeente Amsterdam wil meer te weten komen over hoe fieters hun dagelijkse fietsrit ervaren. Met een pingknop op je fiets kun je onderweg aangeven waar het beter kan of waar je het fietsen juist heel prettig vindt. Iedereen die regelmatig door de stad fiets kan zich aanmelden. Meer informatie over waarom, wanneer en hoe vind je op http://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam.

Met ‘Ping if you care’ help je mee om fietsen in Amsterdam te verbeteren. In de stad is de fiets nog steeds de beste en makkelijkste manier om je te verplaatsen. Maar het is ook regelmatig druk op het fietspad en fietsers hebben daar last van. De gemeente Amsterdam onderzoekt daarom regelmatig hoe fietsers hun rit ervaren. Met Ping if you care kunnen we belangrijk informatie aan dit onderzoek toevoegen. Met één druk op de (ping)knop kun jij direct laten weten wat je onderweg tegenkomt.

Fietsen in Amsterdam wordt gemiddeld beoordeeld met een ruim voldoende. Maar wat kan er beter en waar ben je eigenlijk al heel blij mee? Met de pilot Ping if you care krijgen de gemeente een beter beeld van de fietservaring van de Amsterdamse fietser. Zo kan fietsen (nog) prettiger en veiliger worden. Duizend fietsers met een pingknop kunnen in de maanden maart en april feedback geven over hun fietservaringen.

Hoe werkt het? Via de pingknop, die je bij je stadsdeel of bij de Fietsersbond kunt ophalen, registreer je tijdens het fietsen de locaties waar je een ingewikkelde, onhandige, of juist goed opgeloste verkeerssituatie tegenkomt. Eenmaal thuis registreer je via een app wat er op de geregistreerde locaties verbeterd moet worden of wat er juist goed was. De pingknop is een klein toestel dat je aan je fiets of bijvoorbeeld aan je jas vast kunt maken. Pingknop en bijbehorende app zijn gratis.

Wil je deelnemen aan deze proef? Registreer je dan via deze link: http://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam/registreer. Registratie betekent niet automatisch dat je kunt deelnemen. We willen een goede spreiding van de deelnemers over de stad. Het kan dus voorkomen dat je niet mee kunt doen, omdat je in een stadsdeel woont dat al goed vertegenwoordigd is.

Informatie en vragen Meer informatie over de proef vind je op http://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam. Heb je een vraag, stuur dan een mailtje naar: ping@mobiel21.be

nieuws/6_februari_2019_amsterdam_zoekt_1000_pingers.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)