Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


discussie:1_april_2009

Fietspuin bij de stations moet worden opgeruimd

fietsparkeren_fietsflat.jpg Ruim 12% van de ov-reizigers laat regelmatig langer dan 24 uur een fiets staan in een onbewaakte stalling op een NS-station. Dit blijkt uit een peiling van Mijn-OV, de grootste ov-reizigersvereniging van Nederland. Van de 3000 ondervraagden wil bijna 40% best een klein bedrag (maximaal €1) betalen voor langer dan 24 uur stallen, maar daar moet dan wel iets tegenover staan.

Voor het voor korte duur stallen van een fiets op een NS-station wil 75% van de ondervraagden hun portemonnee niet trekken. Vooral niet als het er een puinhoop is zoals nu vaak het geval is. Ze willen alleen betalen als de fietsenstallingen overdekt zijn, voorzien van bewaking, en vaak open zijn; late reizigers willen niet voor een dichte deur komen te staan.

Opschonen
De helft van de ondervraagde reizigers laat zijn fiets nooit langer dan 24 uur op het station staan. Uit de peiling bleek ook dat ruim 75% vindt dat het onmogelijk moet zijn om een fiets langer dan 5 dagen gratis te stallen op het station.

STELLING
Fietsen mogen niet langer dan 5 dagen gratis bij stations geparkeerd staan. Dan moeten ze verwijderd worden.


Goed idee of niet?

Terug naar de discussiepagina

~~DISCUSSION:closed~~

discussie/1_april_2009.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)