Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


discussie:31_maart_2009

Meer OFOS-sen, meer OFOS-sers

ofos_emmastraat.jpg Door de toename van het aantal fietsers, ontstaan er bij kruisingen steeds vaker conflicten tussen rechtdoorgaande fietsers en rechtsafslaande automobilisten.
Oorzaak: de afslaande auto’s moeten steeds langer wachten, worden nerveus van het achteropkomend verkeer dat ze ophouden, worden geïrriteerd door het tijdverlies en gaan risico’s nemen. En natuurlijk ten koste van fietsers en voetgangers.

Een Opgeblazen Fiets Opstel Strook (OFOS) is een probate oplossing van dit probleem: fietsers gaan voor de auto’s de kruising over en er is eerder en meer tijd voor de afslaande auto’s.
Ook goed tegen dodehoek-ongelukken.

ofos_2econst.huygens_28mei08.jpgMaar om een OFOS goed te laten werken moeten fietsers leren ze goed te gebruiken. Anders gaan auto’s er op staan (zoals de lesauto hiernaast!), en belemmeren de fietsers die er niet op gaan staan alleen maar de achterop komende fietsers om de OFOS te bereiken.

Er moet dus ook een STA OP JE OFOS-campagne komen die fietsers vertelt dat ze niet alleen het recht maar ook de plicht hebben die OFOS-sen te gebruiken.

STELLING
Fietsers moeten meer OFOS-sen eisen en ze in het verkeer ook opeisen.


Goed idee of niet?

Terug naar de discussiepagina

~~DISCUSSION:closed~~

discussie/31_maart_2009.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)