Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


discussie:9_april_2009

Verkeersdrempels moeten beter onderhouden worden

drempel-slecht-02.jpg Een lid schrijft: “Ik merk dat ik me steeds meer erger aan die vreselijk hobbelige verkeersdrempels. Veel drempels hebben geen gladde overgang van de weg naar de drempel, waardoor je vaak zit te schudden op je fiets.

Misschien is het zo dat ze in de loop der jaren zijn verzakt waardoor de overgang van weg naar verkeersdrempel steeds vaker hobbelig is geworden. Maar hoe dan ook, het fietst niet prettig en is bovendien niet goed voor de fiets zelf.

Dit is natuurlijk erg jammer want het doel van verkeersdrempels was juist om auto's te weren en niet fietsers.
Ik probeer altijd de hobbels te vermijden en soms is de oplossing: fietsen op het smalle stukje helemaal aan de zijkant van die drempels die voor een groot deel uit beton (of zoiets) bestaan, dus op dat stukje dat alleen uit bakstenen bestaat. Dat is meestal minder hobbelig maar ook niet altijd.

Misschien een goed idee om altijd naast een drempel een smalle gelijkvloerse strook voor fietsers aan te leggen? Die lijkt mij namelijk helemaal niet moeilijk te realiseren en je hoeft er als gemeente dan geen aandacht meer aan te besteden om de drempel glad te houden voor fietsers.

Ik fiets heel bewust en kies juist voor autoluwe en groene routes, maar ik wordt daarin ontmoedigd door dat gehobbel over die drempels en dat lijkt me nou net niet de bedoeling van die drempels.”

STELLING
Er moet beleid worden gevoerd op het fietsvriendelijk maken van verkeersdrempels. Maak de hobbelige drempels glad of zorg voor een doorgang zonder niveauverschil voor fietsers. Hiermee ontmoedig je nog steeds autoverkeer zonder dat je fietsers ermee dwarszit.

Goed idee of niet?

Terug naar de discussiepagina

~~DISCUSSION:closed~~

discussie/9_april_2009.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)