Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


fietslessen

Fietslessen in Amsterdam e.o.

Op verschillende plekken in de stad worden fietslessen gegeven voor beginners, soms exclusief voor vrouwen.

Weet u meer over fietslessen? Laat het ons weten (ook als onze informatie onjuist is) amsterdam@fietsersbond.nl

 • Fietsles in buurtcentrum de Havelaar in Oud West op dinsdagochtend. 30 eu voor 15 lessen, Info bij Nadia 06-87294940
 • Fietslessen in De Baarsjes en Bos en Lommer in “Huis van de Wijk” De Tagrijn, Balboastraat 18, 020 489 44 40.
 • In Nieuw-West bij Vrouw-en-Vaart voor 15 fietslessen à €35 020-4100452 of 06-42589045(Hanneke de Boer). In maart 2019 beginnen nieuwe cursussen. Meer info.
 • In Zuid in sporthal de Pijp zijn fietslessen op donderdagmorgen, 25 euro voor 10 lessen, aanmelden bij Combiwel, 2e vd Helststraat 66, tel 020-5709640. Meer info
 • In Oost worden fietslessen gegeven in BOOST Danie Theronstraat 2. info: mevr Nagla 0681313294 en hier
 • In Zuidoost wordt fietsles gegeven door Stichting United Different Voices, Hans Mooren telefoon 0624856709 mail:jmooren@chello.nl. De lessen zijn op maandag en donderdag twee keer per week één uur les.
 • Ook in Zuidoost : fietsles bij Stichting Women Motivation Integration. Gloria Kwaning 0634234102 mail:anibea22@hotmail.com.De lessen zijn op dinsdag en zaterdag, een keer per week één uur les.info
 • Het fietscollege geeft fietslessen op aanvraag voor diverse doelgroepen infoexcuus onderstaande info is verouderd (heeft u actuele gegevens? we horen het graag! amsterdam@fietsersbond.nl

 • In Westerpark wordt fietsles voor vrouwen gegeven. Aanmelden bij de Koperen Knoop (Van Limburg Stirumstraat 121, tel. 020-5803430). De fietsles is op woensdag van ca. 10-11 uur en maandag van 13-14 uur (bij voldoende belangstelling). Kosten: €2,- per les. Aanmelden bij Nora (0616173508) of Darifa (0634485084).

Fietsbevordering algemeen

Verkeersplein Amsterdam

Het verkeersplein amsterdam geeft informatie en steun over fietsen naar school. Voor alle leeftijden en met veel projecten.
Voor meer informatie: Claudia Limmen 06 412 375 10 w www.verkeerspleinamsterdam.nl, of: claudia.limmen@verkeerspleinamsterdam.nl

FIETSBERAAD

Het Fietsberaad heeft op een rij gezet wat je kunt doen om meer nieuwe nederlanders op de fiets te krijgen.

BROCHURE

voortgezet-fietsen-brochure.jpgWat kan het voortgezet onderwijs betekenen voor de veiligheid van fietsende leerlingen en hoe kan het fietsgebruik onder weinig of niet fietsende autochtone en allochtone leerlingen bevorderd worden?
Deze vragen staan centraal in een nieuwe brochure van de Fietsersbond: ´Voortgezet fietsen´.

De Fietsersbond vindt dat lang niet alles uit de kast gehaald wordt om fietsen nog leuker, handiger en vooral ook veiliger te maken, en om meer kinderen op de fiets te krijgen. Daarom heeft de bond deze brochure samengesteld met verschillende thema’s, tips en goede voorbeelden om in het voortgezet onderwijs meer aandacht aan fietsen te besteden.
De brochure is bedoeld voor docenten, facilitaire medewerkers en directies van het voortgezet onderwijs, verkeersleerkrachten, schoolbegeleidingsdiensten, maar ook voor gemeenten die zich in willen zetten om hun jongeren veilig op weg te helpen.

FIETSSCHOOL

fietsschool-k.jpgDe Fietsschool van de Fietsersbond, in 2007 opgericht met steun van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Doel is het aanleren en bevorderen van veilig fietsgedrag voor alle doelgroepen die daar behoefte aan hebben. Daar zijn diverse aanleidingen voor:

 • het toenemend aantal ongevallen onder met name jonge en oudere fietsers;
 • een groeiend aantal Nederlanders dat opgroeit zonder fiets;
 • de alarmerende berichten over gezondheidsproblemen veroorzaakt door bewegingsarmoede.fietsschool.jpg De Fietsschool werkt aan een netwerk van fietsdocenten verspreid over heel Nederland. Zij worden opgeleid voor het geven van praktische fietscursussen op verschillende niveaus en aan diverse doelgroepen. Deze fietsdocenten zijn opgeleid door ervaren opleiders van de Fietsersbond.

Op de website van de fietsschool kunt u meer lezen over hoe u door 'onze' fietsdocenten gegeven fietslessen kunt aanvragen, maar ook hoe u fietsdocent kunt worden of docenten kunt laten opleiden.

fietslessen.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)