Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


fietsrouteapp-nw

Stadsdeel Nieuw-West vraagt uw hulp

15 oktober 2014 - Stadsdeel Nieuw-West wil graag meer inzicht in de gereden fietsroutes. We weten nog nauwelijks hoe fietsers daadwerkelijk fietsen. Volgen ze de hoofdroutes? Klopt het Hoofdnet Fiets eigenlijk wel? Zijn er grote verschillen tussen routes overdag en s’nachts?

Om dit te onderzoeken hebben we uw hulp nodig. Met de uitkomsten kunnen we kijken of gerichtere gladheidsbestrijding nodig is, beter inschatten welke paaltjes verwijderd moeten worden. Maar ook kijken hoe het zit met sociale veiligheid: verschillen in routes tussen de dag- en nachtperiode kan duiden op problemen.

Experiment
Om de routes te inventariseren vragen we u om gebruik te maken van de gratis app Naviki. U kunt hiermee vooraf een fietsroute plannen en tijdens het fietsen vastleggen, op basis van GPS gegevens. Hiermee krijgen wij een overzicht van de gereden en geplande routes. Voor fietsers zelf is het ook een interessante app, want u kunt deze gebruiken als een soort fietscomputer.

Om tot bruikbare conclusies te komen is het nodig dat er voldoende mensen gebruik maken van deze app. Dus graag nodigen we u uit om mee te doen aan dit experiment! U kunt de app gratis downloaden via de app store (Apple) of play store (Android) op uw smartphone. U moet zich alleen nog registreren en daarna is de app klaar voor gebruik!

Heeft u vragen over de app of over het experiment, neemt u dan contact op met stadsdeel Nieuw-West: w.sanders@nieuwwest.amsterdam.nl


Terug naar de voorpagina


sharethis

fietsrouteapp-nw.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)