Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


fietsrouteplanner_nh

Fietsrouteplanner provincie Noord-Holland: vrijwilligers gezocht

fietsrouteplanner-banner.jpgDe Fietsersbond ontwikkelt in samenwerking met de provincie Noord-Holland en de stadsregio Amsterdam een digitale fietsrouteplanner voor de hele provincie Noord-Holland.

Met deze Fietsrouteplanner kunnen fietsers straks via internet een route op maat plannen over de wegen en fietspaden in Noord-Holland. Ze kunnen niet alleen een begin- en eindpunt van een route opgeven, maar ook persoonlijke voorkeuren zoals kortste, best geasfalteerde of meest groene route.

Begin 2009 verwachten we te kunnen starten, de planner zal vermoedelijk na de zomer in gebruik genomen gaan worden. De digitale routeplanner komt tot stand met de inzet van vele ervaren fietsers uit de provincie. Zij brengen de routes in beeld, signaleren bijzonderheden en leveren zo belangrijke informatie die bijdraagt aan de kwaliteit van de routeplanner.

fietsrouteplanner.jpg Vrijwilligers gezocht
De Fietsersbond is nu hard op zoek naar enthousiaste fietsers, die hun bijdrage willen leveren aan het ontwikkelen van de Fietsrouteplanner Noord-Holland. Het is ook handig als je geïnteresseerd bent in computeren. Informatie en een aanmeldingsformulier staat op www.fietsersbond.nl/spoorzoeker.

Na aanmelding ontvangen de medewerkers een inlognaam en wachtwoord voor de toegang tot een speciale website. Begin 2009 worden er op diverse locaties informatieavonden voor de vrijwilligers georganiseerd. Tijdens deze avond krijgen de vrijwilligers informatie over de routeplanner en het gebruikte computerprogramma.

In het computerprogramma kunnen de vrijwilligers wegen en fietspaden intekenen en diverse kenmerken toekennen aan de wegen. Denk aan soort wegdek, of er verlichting is, bebouwing of natuur en nog andere kenmerken. De planner kan met deze gegevens een route op maat plannen. De vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd ze hieraan besteden. Het geeft de meeste voldoening als je er wekelijks mee bezig bent, zodat je handig blijft in het werken met het programma.

In Utrecht, Gelderland, Friesland en Drenthe is de fietsrouteplanner al actief. Deze is te vinden op www.fietsersbond.nl/routeplanner.
In Flevoland is onlangs een start gemaakt en binnenkort volgt ook Overijssel. Met andere provincies zijn we in gesprek. Uiteindelijk doel van de Fietsersbond is een landelijke fietsrouteplanner.

fietsrouteplanner_nh.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)