Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


groenroute_noord

Groenroute Noord

Deze route is een speciale “groen-route” die het stadsdeel Noord heeft gemaakt om het toerisme in het stadsdeel te bevorderen. Deze route is in papiervorm te verkrijgen bij ons kantoor of via het Stadsdeel Noord (telefoon 6349911).

Inwoners van Amsterdam-Noord hoeven in het weekeinde niet naar de Veluwe om zich buiten te voelen. Ze kunnen daarvoor in hun eigen stadsdeel terecht. Je vindt er ruige wildernis met loslopende Schotse schapen, oude polders met schitterende lintdorpen, lanen vol statige en soms exotische bomen, het oudste bos van Amsterdam en de weidse veenvlakten van Waterland. De beste manier om die plekken te bezoeken is om op een mooie dag de fiets te pakken en onderstaande route af te leggen. U ziet dan niet alle mooie plekken van Amsterdam-Noord, dat zijn er teveel, maar wel de meest opvallende en spectaculaire. U zult voortdurend het gevoel hebben dat u ergens ver weg buiten fietst. En toch zit u nooit verder dan een paar kilometer van de Dam…

Deze fietstocht door Amsterdam-Noord is 25 kilometer lang. De gemiddelde fietser is ongeveer anderhalf uur zoet met het afleggen van 25 kilometer. Rekenen we afstappen, rondkijken en koffie drinken mee dan bent u al gauw een ochtend of middag kwijt. Wat die koffie betreft: Noord is rijk aan groen, maar arm aan horeca. Langs de route zijn slechts enkele cafés te vinden. Sommige daarvan zijn op zondag dicht. Halverwege de route, op de Nieuwendammerdijk, ligt gelukkig café Het Sluisje, met prachtig terras. Dat gaat op zondag om 12.00 open. Op het Buikslotermeerplein, aan de kant van het Stadsdeelhuis, zijn altijd wel enkele cafés open. De tocht begint en eindigt bij het Stadsdeelhuis.

Routebeschrijving

groenroute_noord.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)