Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


kaarten:meldpunt

Resultaten Meldpunt22 juni 2015 - Op het blog dirkmjk.nl staan vaak informatieve en kritische stukjes over fietsen. De blogger, die zichzelf salonanarchist en leunstoelactivist noemt, werkt ook mee aan het beheer van het Amsterdamse deel van het Fietsersbond meldpunt. En sinds 15 juni heeft hij daar een digitale kaart geplaatst met 208 afgehandelde meldingen. In die gevallen (aangegeven met zgn druppels) heeft de gemeente kennelijk de melding opgepakt en het gemelde fietsprobleem opgelost.

Je zou kunnen denken - aldus Dirkmjk - dat dat goed nieuws is. Maar dat zou voorbarig zijn, want uit een tweede kaart blijkt dat met 280 meldingen niets gedaan is. En dat is slecht nieuws.

Met toestemming van de maker nemen we beide kaarten hier over. En ondertussen blijven we bij de Fietsersbond proberen om de gemeente te bewegen meer werk te maken van die meldingen. Dat moet toch beter kunnen, zou je denken.

Afgehandeld (208)

Deze kaart toont meldingen waar ofwel de melder zelf tevreden is met de afhandeling, ofwel een checker van de Fietsersbond heeft vastgesteld dat de melding is opgelost.
Klik op een druppel voor meer info. Je kunt ook de afzonderlijke stadsdelen selecteren.

<class openstreetmap /kaarten/meldpunt_opgelost.json></class>Niet opgelost (280)

Deze kaart toont meldingen waar ofwel de melder ontevreden is met de afhandeling, ofwel een checker van de Fietsersbond heeft vastgesteld dat de melding niet is opgelost. Het gaat hier deels om klachten over gedrag van verkeersdeelnemers. Deze zijn niet op te lossen door de wegbeheerder.

<class openstreetmap /kaarten/meldpunt_onopgelost.json></class>
Terug naar de voorpagina


sharethis

kaarten/meldpunt.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)