Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:06_oktober_2015_fietsverlichtingsacties_weer_van_start

Fietsverlichtingsacties weer van start

6 oktober 2015 - Fietslampjesautomaat nieuw wapen in de strijd.

In het kader van de campagne Vriendelijkverkeer.nl organiseert de Fietsersbond deze herfst in het hele land fietsverlichtingsacties. Leden van de bond geven voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. Doel van de acties is de lampjes van fietsers brandend te krijgen en te houden.

Lampjesautomaat

De aftrap van de acties begint vrijdag 9 oktober in Zwolle, Fietshoofdstad 2014. Hier kreeg Nachtburgemeester Jeroen van Doornik het voor elkaar om in horecagelegenheden fietslampjesautomaten geplaatst te krijgen, een idee wat ook in Amsterdam wel begint te leven. Lees hier meer over de automaat in een artikel op Nu.nl.

[]

Foto:Nu.nl

Amsterdam, 18 procent
Zeker nadat Het Parool op 5 oktober groots het bericht bracht dat van het uitgaanspubliek in het weekend slechts 18 procent van de fietsers verlichting voerde (zie ook de Volkskrant).
Onze man Gerrit Faber was het op stadszender AT5 eens met het idee om in de disco's naast de condoommachine ook een fietslampjesautomaat te plaatsen, maar benadrukte ook (niet te zien in het uitgezonden item) dat de Fietsersbond Amsterdam al jaren verlichtingsacties voert op straat, vaak ook samen met de politie en vorig jaar ook met medewerkers van het Repair Cafe, die ter plekke fietsers aan een deugdelijke verlichting hielpen. Dit jaar gaat dat helaas niet gebeuren, bij gebrek aan medewerkers. Hij riep (bij deze dus nogmaals) mensen op zich als vrijwilliger te melden om mee te werken aan zo'n actie. De winter duurt nog tot in maart 2016!.



Terug naar de voorpagina


sharethis

[onze verlichtingsfolder met tips en regels]

nieuws/06_oktober_2015_fietsverlichtingsacties_weer_van_start.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)