Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:08_oktober_2015_beroep_op_subsidiestop

Beroep op subsidiestop

8 oktober 2015 - Wij deden een dringend beroep op de commissie Infrastructuur en Duurzaamheid om de dreigende subsidiestop nog een jaar uit te stellen.

Het is meer dan ironisch dat in het veertig-jarige bestaan van onze vereniging en van de Afdeling Amsterdam het college van B&W eerder dit jaar besloot dat wij geen subsidie meer nodig hebben, onder meer met het argument dat de gemeente ons werk net zo goed zelf wel af kan. Nu twijfelen wij niet aan de capaciteiten van de gemeentelijke ambtenaren, maar voor het schijntje dat de gemeente ieder jaar kwijt was aan de ondersteuning van ons verkeerskundig advies kreeg ze werk afgeleverd dat het loon van wel tien ambtenaren gekost zou hebben. Mede door onze uitermate betrokken en gedegen vrijwilligers kan de Afdeling Amsterdam onderzoeken opzetten die de gemeente anders bakken met geld zouden kosten.

In ons laatste beroep bij de commissie verkeer pleitten wij vooral om de geplande subsidiestop dan in ieder geval een jaar uit te stellen, zodat wij de tijd hebben om onze organisatie om te zetten in een efficient renderend adviesorgaan. Dit pleidooi gold niet alleen voor onze twee beleidsmedewerkers, wier werk zonder de subsidie per 1 januari 2016 zal worden afgebroken, maar ook voor onze net aangestelde regiomedewerker.

Lees hier ons beroep

Lees hier meer over onze eerdere berichtgeving over de subsidiestop


Terug naar de voorpagina


sharethis

logo fietsersbond

nieuws/08_oktober_2015_beroep_op_subsidiestop.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)