Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:10_mei_2011_10.000_euro_voor_fietsenmakers_in_nieuw-west

10.000 euro voor nieuwe fietsenmakers in Nieuw-West

Het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West organiseert een ondernemerswedstrijd waarbij deelnemers kans maken op ondersteuning bij het starten van een eigen rijwielhandel.

Dit initiatief, georganiseerd in samenwerking met lokale ondernemers, heeft als doel het stimuleren van fietsgebruik in de wijk en het creëren van opleidingsplaatsen voor jongeren. De winnaar krijgt een startbedrag van € 10.000,- en coaching bij de start van de onderneming.

Aanleiding van de ondernemerswedstrijd is het lage fietsgebruik en het tekort aan rijwielhandels en reparatiemogelijkheden in Nieuw-West. Producten als mobiele reparatiediensten, fietslessen en rondleidingen per fiets kunnen de drempel tot het fietsgebruik verlagen en hebben positief effect op mobiliteit en gezondheid. De huidige lage fietsdichtheid is een uitgelezen kans voor ambitieuze kandidaten om een succesvolle rijwielhandel op te laten bloeien.

Tot 22 mei kunnen deelnemers zich aanmelden hun en plannen insturen. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een professionele jury, waaraan de sterkste kandidaten in juni hun plannen mogen presenteren.
Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/10_mei_2011_10.000_euro_voor_fietsenmakers_in_nieuw-west.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)