Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:11_november_2010_2e_kamer_over_scooteroverlast

Ook VVD wil scooters sneller beboeten

scooter_dik1a.jpg

Ook de VVD wil dat overtredingen met scooters en brom- en snorfietsen sneller worden beboet. Ook moet er door de politie vaker gecontroleerd worden. “Relatief veel ongelukken gebeuren met snorfietsen en bromfietsen”, aldus Aptroot tegenover NU.nl.

Bij een overschrijding moet een forse bon worden uitgeschreven, zo vindt de VVD'er. “Deze weggebruikers vormen een voortdurende ergernis in het verkeer”, stelt hij.

Fietspad

“De snorfietsen rijden op het fietspad tussen de fietsers en veroorzaken daar veel ellende. En de bromfietsen rijden vaak veel harder dan de toegestane 45 kilometer per uur, omdat ze zijn opgevoerd.”

Hij hekelt het feit dat bij snorfietsen pas een bekeuring wordt uitgeschreven bij een overschrijding van 9 kilometer per uur. “De maximumsnelheid voor deze snorfietsen is 25 kilometer per uur. Dan is 9 kilometer per uur erg veel.”

Inleveren

Bij herhaalde overtredingen of opvoeringen moeten als het aan Aptroot ligt de tweewielers in beslag genomen worden en het brommerrijbewijs worden ingeleverd. Van de brommer of scooter wordt dan 'een pakketje' gemaakt.

SP

Het opkrikken van mobiele controles zoals met een lasergun in woonwijken ziet ook SP'er Farshad Bashir wel zitten. Zo lopen bijvoorbeeld berijders van opgevoerde scooters makkelijker tegen de lamp.

PvdA

De PvdA pleitte onlangs al voor hogere boetes. Ook de PvdA is voorstander van sneller inname van de brommer en brommerrijbewijs.

Ze pleit voor hogere boetes en wil dat opgevoerde scooters sneller in beslag worden genomen. Beginnende scooterrijders die in korte tijd twee keer zwaar in de fout gaan, zouden net als jonge automobilisten hun rijbewijs moeten kwijtraken.Bron: Nu.nl 10-11-2010

Lees ook: Nu.nl 30-10-2010: PvdA wil hardere aanpak scooteroverlast.

Home

nieuws/11_november_2010_2e_kamer_over_scooteroverlast.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)