Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:11_november_2010_extra_grote_fietsenstalling_onder_cs

Extra fietsenstalling onder CS?

De ruimte is 130 meter lang, 25 meter breed en 10 meter hoog. Als de tunnelbuis van de Noord/Zuidlijn volgend jaar geplaatst is, wordt de ruimte erboven weer dichtgestort.
'Zonde', vindt Fjodor Molenaar, gemeenteraadslid van GroenLinks. 'De ruimte onder het Centraal Station biedt plaats voor een drielaagse garage waar 1500 (brom)fietsen en 250 auto's kunnen parkeren. Bezoekers rijden aan de achterkant van het station de garage in en hoeven dus niet door de binnenstad om er te komen.' Bovendien vindt Molenaar het Centraal Station een geschikte centrale locatie.

Volgens Molenaar kan de ruimte beter worden herontwikkeld. 'Er is sprake van een fietsparkeerinfarct bij het Centraal Station', zegt hij. 'De fietsflat en het stationsplein staan al helemaal vol en de chaos zal komende jaren alleen nog maar toenemen. Een grote inpandige stalling kan het fietsstalprobleem op CS helpen oplossen.' (BRAM PEULERS)

Bron: Het Parool


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/11_november_2010_extra_grote_fietsenstalling_onder_cs.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)