Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:12_april_2011_gemeente_machteloos_tegen_snorscooters

Gemeente machteloos tegen snorscooters

Amsterdams wethouder Eric Wiebes is bezorgd over het grote snelheidsverschil met het andere verkeer en vreest dat de ernst van snorfietsongevallen zal toenemen, maar kan er zelf niks tegen doen.

Snorfietsen moeten voorlopig op het fietspad blijven. Wethouder Eric Wiebes en minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu zien geen kans ze naar de rijbaan te verbannen. Dit meldt Het Parool.

Snorfietsen zijn erg populair maar veroorzaken veel overlast. Vooral fietsers klagen over gevaarlijke situaties. Het verkoopcijfer steeg in Amsterdam tussen 2007 en 2009 met 69 procent. Ook het aantal ongelukken is fors gestegen.

Omdat het probleem zich voornamelijk in Amsterdam voordoet wil de minister de regels niet landelijk aanpassen. De gemeente kan wel zelf de regels voor snorfietsers aanpassen. Maar Wiebes ziet voorlopig geen mogelijkheid om snorfietsers op de weg te laten rijden. Hij is bezorgd over het grote snelheidsverschil met het andere verkeer en vreest dat de ernst van snorfietsongevallen zal toenemen.
“Ik vrees dat de snorfiets alleen verantwoord van het fietspad geweerd kan worden als de maximumsnelheid voor snorfietsers wordt verhoogd en er een helmplicht wordt ingevoerd”, schrijft hij.
Wiebes wil nu door meer en strengere snelheidscontroles de veiligheid op de fietspaden verbeteren.

Raadslid Fjodor Molenaar (GroenLinks) is teleurgesteld dat de minister niet verder wil gaan, maar ziet ook een kans voor Amsterdam. “Ze laat de mogelijkheid open voor een grootschalig experiment met snorfietsen op de rijbaan. Ik zou graag zien dat we dat in Amsterdam gaan doen.”

Ook de Fietsersbond is teleurgesteld en beraadt zich op verdere acties.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/12_april_2011_gemeente_machteloos_tegen_snorscooters.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)