Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:12_juni_2012_meerderheid_raad_vóór_openhouden

"Meerderheid raad vóór openhouden"

[Onderdoorgang vóór de afsluiting]Volgens diverse nieuwsbronnen is een meerderheid van de gemeenteraad voor het openhouden van de onderdoorgang voor fietsers.

De fietsersbond is erg blij met deze uitkomst.
Dit mede omdat ook de strohalm waar stadsdeel Zuid zich aan vastklampt - een 2-richtingen fietspad op de Hobbemakade - bij nadere inspectie wel degelijk een vergissing blijkt. Niet alleen is zo'n 2-richtingen fietspad onveiliger (conservatief gerekend minstens 15%) dan fietsen door de onderdoorgang (zie toelichting), bovendien is er voor de aanleg van zo'n fietspad niet voldoende ruimte op de Hobbemakade, met name ter hoogte van de Teekenschool (zie toelichting).

Pijbes de weg kwijt?
De Fietsersbond betreurt het overigens dat directeur Pijbes van het Rijksmuseum meent te moeten verklaren het slachtoffer te zijn van een “fundamentalistische fietslobby” en herkent zich niet in dat beeld (zie o.a. hier). Zou Pijbes niet veeleer slachtoffer zijn van zijn eigen onrealistische ambities?
Ook de opmerking van Pijbes in de Telegraaf van 13 juni dat de brief van Wethouder Wiebes vol fouten staat en dat dat zou komen omdat “de Fietsersbond heeft meegeschreven aan die brief”, wekt de indruk dat Pijbes de weg een beetje kwijt is. Was het niet de Fietsersbond die de fouten uit het onderzoek van stadsdeel Zuid gehaald heeft?

Zie


Zie ook hier (AT5)

Uitgebreidere informatie


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/12_juni_2012_meerderheid_raad_vóór_openhouden.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)