Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:12_mei_2011_groenlinks_wil_fietsers_gaan_opvoeden

Nog dit jaar moeten vijftien fietscoaches worden aangesteld, vindt GoenLinks.De fietscoaches moeten bij het CS fietsers en scooteraars aanspreken als ze hun fiets op een plek neerzetten waar dat niet mag, zodat stoepen, rijbanen en nooduitgangen vrij blijven.

Nog dit jaar moeten vijftien fietscoaches worden aangesteld, vindt GoenLinks. Zij moeten bij het Centraal Station de chaos tegengaan die wordt veroorzaakt door gestalde fietsen.

Dat staat in een initiatiefvoorstel van gemeenteraadslid Fjodor Molenaar. Molenaar ijvert al jaren voor de aanpak van overlast van gestalde fietsen en verwacht veel van de inzet van de coaches. 'Ze worden al ingezet op het Binnengasthuisterrein van de UvA, en ook bij de faculteit op het Roeterseiland. Daar is gebleken dat fietscoaches erg effectief zijn en dat er een grote preventieve werking van uitgaat. Je moet fietsers en scooteraars een beetje opvoeden, zodat ze hun fiets goed parkeren.' Ook in Utrecht en Haarlem worden de coaches volgens het raadslid al met succes ingezet.

Zie voor meer: Het ParoolTerug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/12_mei_2011_groenlinks_wil_fietsers_gaan_opvoeden.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)