Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:13_april_2011_vrijwilligers_gezocht

Vrijwilligers gezocht

Het Amsterdamse project “Op weg naar het Voortgezet Onderwijs” bereidt kinderen uit groep 8 voor op de route naar de middelbare school. Doel hierbij is kinderen meer vertrouwen te geven in het fietsen van die nieuwe route. Daar zijn vrijwilligers bij nodig. Iets voor jou?

Als groep 8 aan het eind van dit schooljaar afscheid neemt van de vertrouwde schoolomgeving, breekt er een nieuwe periode voor de kinderen aan. En een nieuwe route van huis naar school. Een nieuwe fase waarin kinderen extra kwetsbaar zijn in het verkeer.

In opdracht van de Gemeente Amsterdam wordt het project 'Op weg naar het VO' (Voortgezet Onderwijs) uitgevoerd op verschillende scholen in Nieuw-West. Tijdens dit project verkennen kinderen uit groep 8 de route naar de middelbare school. Doel hierbij is kinderen meer vertrouwen te geven in het fietsen van de nieuwe route naar de middelbare school, zodat het verkeersbewustzijn en daarmee de verkeersveiligheid toenemen.

Tijdens dit project zullen kinderen de route naar de middelbare school ook daadwerkelijk gaan fietsen. Natuurlijk worden ouders gevraagd om te helpen bij de uitvoering van dit project. Maar helaas blijkt dat er altijd weer handen (of liever gezegd wielen) tekort zijn. Wij willen ook de kinderen waarvan ouders geen vrij kunnen krijgen van hun werk, kinderen met kleine broertjes of zusjes thuis waardoor ouders thuis moeten zijn, en kinderen waarvan ouders zelf niet kunnen fietsen toch de kans geven om mee te doen aan het project.

Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere ochtenden eind mei/ begin juni willen helpen door met een klein groepje van maximaal vier kinderen mee te fietsen. De exacte data worden later bekend gemaakt. Vooraf wordt u nog nader ingelicht over wat precies de bedoeling is.

Wil je meehelpen? Neem dan contact op met Claudia Limmen: 06-41237510 / claudia.limmen@edicta.nl

Meer info


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/13_april_2011_vrijwilligers_gezocht.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)