Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Action disabled: source
nieuws:13_augustus_2012_qr-code_fietsnetwerk_geopend

QR-code Fietsnetwerk geopend

Op vrijdag 7 september wordt de laatste hand gelegd aan het zogenoemde “QR-code Fietsnetwerk”. Op het Zuidplein aan de ZuidAs wordt dan het laatste “QR-paaltje” geplaatst. Met een smartphone kan hier informatie worden opgehaald over de locatie of interessante wetenswaardigheden op de fietsroute.

De Stichting Landschapsfonds Amstelland heeft een viertal fietsroutes uitgezet in het Amstelland. De fietsroutes variëren in afstand van 14 tot 20 km. Zo loopt “rondje Rembrandt” van de Zuidas naar de Amstel en vervolgens naar Ouderkerk aan de Amstel.

Voor de Zuidas is een aangename en goede verbinding met de omgeving belangrijk. Dit kleine fietsnetwerk kan daarbij helpen. Alle vier de fietsroutes komen samen in Ouderkerk aan de Amstel. De routes zijn gemarkeerd en voorzien van bijna 50 paaltjes, waarop een QR code is aangebracht. De blokjes van de QR-codes die staan op de bordjes onderweg, ‘lees’ je met een barcodescanner van de smartphone. Vervolgens krijg je het passende historische verhaal voorgeschoteld. De routes en de verhalen zijn ook terug te vinden op de website van Oneindig Noord-Holland.

De vier rondjes

De afstanden van de vier rondjes variëren van 14 tot 20 km. Rondje Rembrandt loopt van de Zuidas naar de Amstel en vervolgens langs historische buitenplaatsen naar Ouderkerk. De rit gaat via de overzijde van de rivier terug naar Amsterdam. Dit is het gebied waar Rembrandt graag aan het schetsen sloeg.

Rondje Hoep vertelt het verhaal van deze middeleeuwse polder. Deze tocht voert natuurlijk langs de Amstel, maar ook langs Bullewijk, Waver en Oude Waver. Een QR-bordje vertelt het boeiende verhaal van een drama op het Amsteleiland.

Rondje Turf toont de sporen van de vervening die je in het landschap aantreft. Dikke lagen veen zijn in Amstelland weggebaggerd om te dienen als brandstof (turf). De route loopt langs de Ouderkerkerplas.

Door de Bovenkerkerpolder loopt Rondje Nes. Tussen Uithoorn en Ouderkerk. Langs de Amstel en dwars door het groene hart van de polder. Molenstompen herinneren aan de malende molenwieken van weleer. Want windkracht legde de hele Bovenkerkerpolder droog.

Bent u geïnteresseerd?
De kaart is vanaf 24 augustus 2012 verkrijgbaar.


U kunt de kaart hier digitaal bestellen. Bij een bestelling via de website kost de kaart 2,50 euro (bij de bestelling met iDeal te betalen).


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/13_augustus_2012_qr-code_fietsnetwerk_geopend.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)