Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Action disabled: source
nieuws:13_december_2012_proef_met_snorfietsen_van_het_fietspad

Proef met snorfietsen van het fietspad

In West begint half januari een proef met het weren van snorfietsen van het fietspad. In de Jan Pieter Heijestraat worden de fietspaden onverplichte fietspaden.

[Verplicht fietspad: snorfietsen verplicht op het fietspad.]Door het wijzigen van de verplichte fietspaden in de J.P. Heijestraat in onverplichte fietspaden, mogen vanaf half januari 2013 snorfietsers met een verbrandingsmotor er geen gebruik meer van maken. Ze moeten met de auto's op de rijbaan.

Alleen in een 30 km/uur straat
Het stadsdeel zet deze maatregel in, zegt men, “als proef om de overlast van snorfietsers op het fietspad te verminderen.” Dat daarbij de keuze valt op de Jan Pieter Heijestraat is niet toevallig. Het is zowat de enige 30 km/u-straat in West met fietspaden, en men vindt dat snorfietsers (zonder helm) alleen veilig op de rijbaan kunnen rijden in straten waar niet harder dan 30 km/u wordt gereden.

[Onverplicht fietspad: snorfietsen met verbrandingsmotor zijn niet toegestaan.]Electrische (snor)fietsen
Opmerkelijk is dat na de wijziging elektrische snorfietsen nog wél op de onverplichte fietspaden mogen rijden (daar heeft de wetgever merkwaardigerwijs een uitzondering voor gemaakt), terwijl gewone fietsen en elektrische fietsen (d.w.z. fietsen met elektrische trapondersteuning) behalve op het fietspad óók op de rijbaan mogen (want het fietspad is niet verplicht).
Hoe het zij, we hopen dat het op het fietspad een stuk minder druk wordt en een stuk frisser gaat ruiken.

Zie ook


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/13_december_2012_proef_met_snorfietsen_van_het_fietspad.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)