Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:13_januari_2011_fiets_weg_na_2_weken

Fiets weg na 2 weken

Fietsen mogen voortaan maar twee weken bij het Centraal Station staan voordat ze kunnen worden 'weggeknipt'. Dat was vier weken.

Volgens stadsdeel Centrum is het verkorten van de wegknipperiode van 28 naar 14 dagen noodzakelijk vanwege een goede toegankelijkheid van het gebied. “Fietsers mogen niet buiten de rekken parkeren, maar dan moet er wel plaats zijn ín de rekken,” aldus een woordvoerder.

Het stadsdeel plakt stikkers op achtergelaten 'weesfietsen'. “Er zal niet elke dag worden gehandhaafd, maar eens in de zoveel tijd.”

Weggeknipte fietsen kunnen voor tien euro 'administratiekosten' worden opgehaald in het Westelijk Havengebied bij het Fietsdepot, het voormalige AFAC. Thuis laten bezorgen kost tien euro extra.

De Amsterdamse Fietsersbond vindt het een goed idee. “Op die plaats is de ruimte zo schaars dat het scheppen van meer plaatsen moeilijk is,” zegt Govert de With. De With hamert bovendien op consequente handhaving. “Ik heb de indruk dat fietsen die langer dan 28 dagen staan al niet worden weggehaald.”

Voor fietsende vakantiegangers is de veertiendagengrens vervelend. “Maar de belangen van mensen die elke dag forensen wegen zwaarder.”

Bron: Het Parool.
Zie ook website gemeente


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/13_januari_2011_fiets_weg_na_2_weken.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)