Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:13_juli_2013_onderdoorgang_voor_fietsers_nog_steeds_niet_helemaal_open

Onderdoorgang voor fietsers nog steeds niet helemaal open

[Niemand begrijpt waarom men er niet door mag...]Hoewel de veiligheidsexperts definitief hebben vastgesteld dat fietsen onder het Rijksmuseum ten alle tijde volkomen veilig is, houdt het stadsdeel de passage nog steeds in het weekend tot 3 uur gesloten. Waarom?

Teleurgesteld
Veel fietsers moesten vanochtend hun teleurstelling verbijten, toen ze merkten dat ze er niet door konden. Nog steeds houden verkeerscoaches de rijweg in de onderdoorgang tot 3 uur 's middags afgesloten. Zelfs met het rijwiel aan de hand mag je er niet door. De meeste fietsers zijn toeristen die er niets van begrijpen.

Ook de Fietsersbond is teleurgesteld, vooral omdat men eerder deze week te horen had gekregen dat ze in het gelijk gesteld waren in hun formele bezwaar tegen de 4-urige afsluiting in het weekend (van 11 tot 15 uur) en dat de beperking zou worden opgeheven.

Waarom?
Volgens één boze fietser is het uit pure rancune dat ze de boel nog langer dicht houden. Een ander oppert dat het de bureaucratie is en nog wel weken kan duren voordat alle hindernissen verdwenen zijn. Een derde meent dat het vanwege de vakantie heel moeilijk is om het verkeersbord bij de toegang naar de onderdoorgang te veranderen. Over één ding zijn ze het eens: het deugt niet. Intussen laat het stadsdeel niets van zich horen.

UPDATE 17 juli 2013
De Metro bericht dat de onderdoorgang vanaf komend weekend definitief volledig en onbeperkt voor fietsers open gaat. We zijn benieuwd.

Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/13_juli_2013_onderdoorgang_voor_fietsers_nog_steeds_niet_helemaal_open.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)