Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:13_november_2010_groeit_ov-fiets_in_amsterdam_hard_genoeg

Groeit OV-fiets in Amsterdam hard genoeg?

Wethouder Eric Wiebes vindt het niet nodig om te zorgen voor meer locaties waar OV-fietsen gehuurd kunnen worden. Daarmee legt hij een twee jaar geleden aangenomen motie naast zich neer. De SP vindt dat hij zich er met een jantje-van-leiden van afmaakt en gaat volgende week raadsvragen stellen.

In juli 2008 nam de gemeenteraad een motie aan waarin de toenmalige wethouder werd gevraagd om zich in te spannen voor meer OV-fiets locaties. Op deze manier zou het aantrekkelijker worden voor reizigers om de auto te laten staan en te kiezen voor een combinatie van fiets en openbaar vervoer.

Ruim twee jaar later schrijft Wiebes aan de raad dat hij de motie niet gaat uitvoeren. Hij vindt dat de NS zelf al genoeg zijn best doet om de OV-fiets uit te breiden. Amsterdammers kunnen inmiddels op 17 plekken een fiets huren; twee jaar geleden waren dat er 13. Het aantal ritten met OV-fietsen in Amsterdam steeg vorig jaar van 75.000 naar 110.000.

Bron: Nieuws uit Amsterdam


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/13_november_2010_groeit_ov-fiets_in_amsterdam_hard_genoeg.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)