Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:14_maart_2013_gemeenteraad_wil_veilige_fietsroute_in_zuidas_behouden

Gemeenteraad wil veilige fietsroute in Zuidas behouden

[Veilige en groene fietsroute die al jaren onder vuur ligt]Ondanks de bouw van de nieuwe kantoren van Stibbe en AkzoNobel in het Beatrixpark, blijft de bestaande fietstunnelroute uiteindelijk behouden. Gisteren nam de gemeenteraad unaniem een motie van de Partij voor de Dieren met die strekking aan.

Zoals Het Parool meldt, zou “door de bouw van de kantoren van Stibbe en AkzoNobel het bestaande fietspad onttrokken worden aan het Hoofdnet Fiets, een netwerk voor fietsvriendelijke routes. Daardoor zouden fietsers via de kruising Prinses Irenestraat en Beethovenstraat moeten oversteken of via een oud tunneltje, waar vervolgens het fietspad direct eindigt.”

De Fietsersbond en buurtbewoners die zich de afgelopen tijd hebben ingezet voor het behoud van de bestaande fietsroute, zijn hoopvol gestemd. Intussen zal het nog minstens 5 jaar duren voor de fietsers daar weer ongehinderd kunnen fietsen.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/14_maart_2013_gemeenteraad_wil_veilige_fietsroute_in_zuidas_behouden.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)