Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:14_november_2011_intocht_sinterklaas_massaal_fietsfeest

Intocht Sinterklaas massaal fietsfeest

Ieder jaar bewijst de intocht van Sinterklaas dat Amsterdam wereldfietsstad #1 is: zoveel fietsers zo massaal en toch zo gemoedelijk bij elkaar, dat wordt nergens ter wereld vertoond.

[Spontane fietsoptocht langs de Weesperzijde]Elders in de wereld organiseren fietsers die strijden voor meer ruimte en veiligheid geregeld demonstratieve optochten om met die 'Critical Mass' hun verlangens naar meer ruimte en veiligheid voor fietsers kracht bij te zetten.

In Amsterdam worden dit soort demonstraties sinds de jaren '70 van de vorige eeuw niet meer georganiseerd. Maar ze ontstaan wel spontaan.
Zo fietsen elk jaar bij de intocht van Sinterklaas over de Amstel duizenden gezinnen met de stoomboot mee langs de Weesperzijde.
Afgelopen zondag de 13e waren de weersomstandigheden wel extra gunstig voor het onbedoelde bewijs dat Amsterdam op afstand de fietshoofdstad van de wereld is.

[Teveel fietsers? Welnee, wij lossen het zelf wel op.]


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/14_november_2011_intocht_sinterklaas_massaal_fietsfeest.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)