Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:16_maart_2012_fietsen_op_leidseplein_weggeknipt

Fietsen op Leidseplein weggeknipt

Vanaf maandag de 19e worden foutgeparkeerde fietsen verwijderd.

Foutparkerende fietsers en scooterrijders kunnen vanaf maandag het Leidseplein beter mijden, aldus Het Parool. Vanaf dan verwijdert stadsdeel Centrum namelijk zonder pardon lukraak neergekwakte fietsen en scooters.

Met een speciale gebiedsaanwijzing wil het stadsdeel de enorme fietsenpuinhoop op het plein eindelijk aanpakken. De problemen met de vele duizenden geparkeerde fietsen zijn volgens stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren nergens groter.

'Bij het Centraal Station worden natuurlijk veel meer fietsen geparkeerd, maar daar is dat vooral overdag een probleem. Bovendien hebben we de situatie daar onder controle sinds we foutgeparkeerde rijwielen wegknippen.' Ook het Muntplein (alleen druk tijdens openingstijden van winkels), het Rembrandtplein (veel minder fietsen) en de Nieuwmarkt (genoeg ruimte) komen volgens haar niet in de buurt van het Leidseplein.

'Het Leidseplein is een puinhoop. Fietsen die in de weg staan worden op één hoop gesmeten. Voor de nooduitgang van de Stadsschouwburg liggen rijen fietsen. Levensgevaarlijk. Het regime gaat veranderen: fietsen buiten de voorzieningen worden verwijderd.'

Overigens dient Het Parool de soep op 19 maart wat minder heet op dan hierboven en maakt de krant melding van de campagne 'Doe mee, parkeer je fiets oké' die stadsdeel Centrum tot 15 april houdt.

Bron: Het Parool - UPDATE 26 maart

Zie ook: verkeerskunde.nl


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/16_maart_2012_fietsen_op_leidseplein_weggeknipt.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)