Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:17_september_2010_fietsersbond_opent_meldpunt_scooteroverlast

Fietsersbond opent meldpunt SCOOTEROVERLAST

17 september 2010

[Groeiend aantal klachten] Bij de Fietsersbond komt een groeiend aantal klachten binnen over de overlast die snorfietsers op fietspaden veroorzaken. Om de problemen goed in kaart te kunnen brengen is een Meldpunt Scooteroverlast geopend: scooteroverlast@fietsersbond.nl.

Ze stinken, maken lawaai, zijn breed en rijden vaak veel harder dan de toegestane maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Vorig jaar meldde de branche dat de miljoenste scooter was verkocht. Vooral de ‘snorscooters’ met blauw plaatje zijn razend populair. En dat terwijl het fietsgebruik ook groeit en er steeds meer bijzondere transportachtige fietsen rondrijden. Dat wordt dus ’dringen op de fietspaden’ zoals de Volkskrant kopte.

De overlast van snorfietsen is echter niet alleen een ruimteprobleem: zie hier. De fietsersbond heeft dit samen met onder andere de gemeente Amsterdam al aangekaart bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het is belangrijk dat we dan ook iets meer weten over de omvang en aard van het probleem. Speelt het overal of alleen in de grote steden? Hoeveel mensen hebben er last van en gebeuren er ook ongelukken? Zijn er gemeenten of/en politiecorpsen die actief werk maken van handhaving op het gebied van snelheid? In de Vogelvrije Fietser van september stond een oproep aan de lezers om hun ervaringen te melden. Na één dag stond de teller al op 160 meldingen.


Hebt u ervaringen die u wil delen? Meld het bij:
Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/17_september_2010_fietsersbond_opent_meldpunt_scooteroverlast.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)