Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:18_april_2011_foute_fietssloten_bij_de_lidl

Foute fietssloten bij de LIDL

Sinds vorige week biedt winkelmarktketen LIDL fietssloten aan die pertinent ondeugdelijk zijn.

De afgelopen week zijn er via de Lidl vestigingen kettingsloten onder de merknaam Crivit ‘Veiligheidskettingslot’ verkocht waarbij vermeld stond dat het hier ging om een ART goedgekeurd slot in de categorie 3.

Dit is echter geen juiste informatie. Het aangeboden slot is samengesteld uit een ketting en een slot met een beugel met een diameter van 12 mm. Het door de Stichting ART goedgekeurde Crivit slot met keurmerk MBT 4114 bestaat echter uit een 14 mm beugel. Het slot met een 12 mm beugel is uitdrukkelijk niet ART goedgekeurd.

Stichting ART heeft zowel Lidl als de fabrikant / goedkeurhouder van dit slot erop gewezen dat niet goedgekeurde sloten onder ART certificaat in omloop zijn gebracht. Conform het ART keuringsreglement is het keurmerk op dit slottype per onmiddellijke ingang ingetrokken.

Tevens is Lidl verzocht de sloten die nog in de winkels liggen uit de verkoop te halen om meer verwarring tegen te gaan. De Stichting ART heeft Lidl gevraagd degenen die een dergelijk slot hebben aangeschaft de mogelijkheid te bieden om het product te retourneren tegen restitutie van het volledige aankoopbedrag, dan wel het om te ruilen tegen een versie die wel aan de ART keuringseisen voldoet.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/18_april_2011_foute_fietssloten_bij_de_lidl.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)