Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:18_april_2013_chaos_rond_rijksmuseum

Chaos rond Rijksmuseum

Terwijl steeds minder goed valt uit te leggen waarom fietsers niet door de onderdoorgang van het Rijksmuseum mogen rijden, stapelen op de route rond het museum de hindernissen zich op. Vanmorgen was het er weer een complete chaos.

Het zijn niet alleen de problemen op de Stadhouderskade voor het museum die vervelend en soms gevaarlijk zijn, maar ook rond het museum blijkt het in de ochtendspits op sommige punten flink uit de hand te lopen.
Hieronder in beeld wat zich op 18 april rond 8.30 uur afspeelde.

De beelden roepen de vraag op hoe fietsers nog kunnen geloven dat de overheid het beste met hen voor heeft, als ze keer op keer met dit soort minachting bejegend worden.
Als er wel regelaars bij de poort staan om ze tegen te houden, maar niemand zich bekommert om de chaos rondom het museum?
Als de voor veel geld aangelegde riante stoepen in de Jan Luijkenstraat nu al aan gort gereden worden, terwijl er zelfs geen geld was om het fietspad aan de Hobbemakade veilig te maken.
Hoe kan de fietser nog vertrouwen hebben in de politici van stadsdeel Zuid die niet lang geleden bezwoeren dat na de opening van het Rijksmuseum de omrij-route aan de hoogste eisen van veiligheid en comfort zou voldoen?

[Zelfs de wachtende bezoekers begrijpen niet waarom de fietsers er niet door mogen. Te druk? Te gevaarlijk? Kom nou!]

[Op de Hobbemakade verspert een grote container het voetpad en een deel van het - sowieso toegetakelde - fietspad.]

[In de Hobbemastraat wordt wegens werkzaamheden de rijbaan geblokkeerd. Ouders die kinderen naar het Zuiderbad brengen parkeren hun auto schaamteloos over de gehele breedte van de weg.]

[In de Jan Luijkenstraat is het werk aan de Philipsvleugel begonnen en voelen auto’s die hun weg versperd zien, zich gedwongen over de stoep te rijden. De taxi links op de foto rijdt langs de gevel omdat de andere stoep door ladende en lossende auto’s verstopt is. Zelfs stoepfietsen is op de riante stoepen hier niet meer veilig!]


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/18_april_2013_chaos_rond_rijksmuseum.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)