Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:18_mei_2014_scooterplaag_steeds_gevaarlijker

Scooterplaag steeds gevaarlijker

18 mei 2014 - Het zijn er steeds meer en ze blijken steeds gevaarlijker. Wanneer doet iemand eindelijk iets tegen die scooters?

Niet alleen blijken meer scooters gif uit te stoten, ook blijkt het gif veel gevaarlijker dan men dacht. Bovendien neemt het aantal scooters elke dag toe: “snorfiets razend populair” kopt de BOVAG. Sinds 2007 is hun aantal vervijfvoudigd.

Bij de Fietsersbond komen dan ook steeds vaker klachten binnen van verontruste fietsers die niet zelden aangeven vanwege hun gezondheid niet meer te durven fietsen. “Zelfs in parken worden we door die krengen van de sokken gereden.”
Wij kunnen hen niet uitleggen waarom de overheid daar niets tegen doet.

Misschien wordt het tijd voor een actie waarbij fietsers weigeren zich samen met zulke snelheidsmaniakken en vervuilers op de fietspaden te laten opsluiten. Misschien is het tijd dat de fietsers van Amsterdam de ruimte die hen toekomt gewoon zelf opeisen en demonstratief overal waar fietspaden zijn op de rijweg gaan rijden zolang scooters daarop worden toegelaten. Hebben de fietsers niet ook op die manier moeten knokken voordat Amsterdam 20 jaar geleden eindelijk ruimte voor hen maakte?

Zie ook:


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/18_mei_2014_scooterplaag_steeds_gevaarlijker.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)