Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:19_september_2011_zijn_fietsende_toeristen_gevaarlijk

Zijn fietsende toeristen gevaarlijk?

Volgens de politie zijn Amsterdammers gevaarlijker op de fiets dan toeristen. Toeristen veroorzaken zelfs nauwelijks ongelukken, laat MacBike weer weten.

Omdat een lezer zich afvroeg of toeristen gevaarlijker zijn op de fiets dan Amsterdammers, ging nrc.next op onderzoek uit. De krant ontdekte dat de politie geen apart beleid voert op fietsende toeristen. “Ze fietsen vaak in groepjes door de stad en zijn erg onhandig”, zegt een woordvoerder, “dat weten ze zelf ook wel en daarom letten ze extra op.”

Volgens de politie zijn Amsterdammers op de fiets een veel groter gevaar: “Die vertrekken minstens vijf minuten te laat van huis en proberen dat onderweg in te halen”, aldus de politie.

MacBike laat in de krant weten zelden ongelukken tegen te komen. “Daar verbaas ik me wel over. Jaarlijks verhuren we zo’n 200.000 keer een fiets en de laatste jaren hadden we slechts één serieuzer geval van letsel. Maar dan spreek ik nog over een gebroken pols”, zegt Dennis Gerrit namens de grootste fietsverhuurder van de stad.

Het grootste probleem voor toeristen zijn volgens Gerrit de tramrails. Ook bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis onderstrepen ze dat, zo'n 200 toeristen per jaar komen daar binnen na een val. “Het gaat vooral om botbreuken, afgebroken tanden en verwondingen aan de kin”, laat het ziekenhuis weten.

Bron: AT5
Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/19_september_2011_zijn_fietsende_toeristen_gevaarlijk.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)