Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:1_augustus_2013_onderdoorgang_weer_als_vanouds

Onderdoorgang weer als vanouds: open, mooi en veilig

1 augustus 2013 - Na de openstelling op 13 mei ging de passage nog steeds nu en dan dicht voor fietsers. Bijvoorbeeld in het weekend tussen 11 en 15 uur. Maar zoals fietsers en voetgangers al zelf konden ervaren, was dat niet nodig.

En dat wordt nu ook bevestigd door onafhankelijk onderzoek. De onderzoekers hebben vastgesteld dat als er wachtrijen van museumbezoekers zijn, die in goede banen kunnen worden geleid met afzetlinten en enige begeleiding. Ook op de drukste momenten blijkt dat voldoende.
Natuurlijk steken voetgangers in de passage nu en dan over, maar dit leidt niet tot problemen, want er is voldoende zicht en er is altijd wel één partij - meestal de fietser - die oplet.

Snorscooterprobleem
Alleen de snorfietsers zijn nog lastig. Ze mogen niet door de passage, maar sommigen proberen dat wel. De gemeente onderzoekt nu nog hoe het snorfietsverbod kan worden gehandhaafd zonder continue aanwezigheid van handhavers.

[Ondertussen blijken de vele museumbezoekers die op de fiets komen over een groot zelfordenend vermogen te beschikken. Ze parkeren hun fiets in de daarvoor bestemde fietsrekken of − als die vol zijn − in keurige rijen en dragen daarmee bij aan een natuurlijke scheiding tussen het fiets- en het voetpad.]


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/1_augustus_2013_onderdoorgang_weer_als_vanouds.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)