Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:1_januari_2012_checklist_veilig_fietsen_naar_school

Checklist veilig fietsen naar school

De Fietsersbond heeft een checklist opgesteld waarmee schooldirecties en/of oudercommissies kunnen nagaan hoe fietsvriendelijk hun school is.

Aan de hand van de onderwerpen beleid, participatie, educatie, activiteiten en inrichting, worden in totaal 25 criteria genoemd die een indicatie geven van de fietsvriendelijkheid.

Geven docenten en staf het goede voorbeeld, door op de fiets naar school te komen? Heeft de school het Veiligheidslabel van het ROV of wil de school het behalen? Zijn het kwalitatief goede, veilige en gemakkelijke fietsklemmen? Dat zijn enkele vragen die de schoolleiding en ouders kunnen stellen om na te gaan of kinderen zo veilig mogelijk naar de basisschool fietsen.

Deze scholen liggen vaak op groter afstand van huis, waardoor scholieren dagelijks en geheel zelfstandig drukke kruisingen moeten kunnen oversteken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ heeft de Fietsersbond daarom een korte checklist gemaakt, waarmee basisscholen kunnen nagaan hoe fietsvriendelijk zij zelf zijn. Hij is hier te vinden.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/1_januari_2012_checklist_veilig_fietsen_naar_school.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)