Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:20_februari_201_nieuwe_fietsenstalling_bij_cs_onder_water

Nieuwe fietsenstalling bij CS onder water

[De sterren geven de plekken aan waar in de toekomst de fietsparkeerplekken bij CS gaan komen]20 februari 2015 - Als het aan B&W ligt, komt er tegenover CS een grote stalling voor 7000 fietsen bij. Onder water aan de Prins Hendrikkade tegenover het Victoriahotel.

De Fietsersbond is blij dat er nu een concreet plan ligt voor meer fietsparkeerplekken bij CS. Het is belangrijk dat er, na jarenlang plannen maken, snel een schop de grond in gaat.

Direct verbinding met station

Onderdeel van het plan - zij het nog onzeker - is een directe verbinding van de fietsenstalling met het station, vermoedelijk via de hoofdentree van de noord-zuidlijn. Vooral dat laatste is erg belangrijk, zoals de blamage van de fietsenstalling bij de OBA op het Oosterdokseiland en het succes van grote fietsenstallingen elders, o.a. in Rotterdam, duidelijk hebben gemaakt. De Fietsersbond Amsterdam maakt zich er sterk voor dat er ook goede toegangen naar de stalling komen, direct vanaf de hoofdfietsverbindingen.

Pas in 2021 klaar

Het plan komt in 2015 in de inspraak, waarna de raad dit jaar nog een besluit gaat nemen. De oplevering is gepland voor 2021. Jammer dat het nog 6 jaar moet duren.


Terug naar de voorpagina


sharethis

[In Rotterdam is de fietsenstalling makkelijk te bereiken, zowel op de fiets als te voet vanuit het station. ]

nieuws/20_februari_201_nieuwe_fietsenstalling_bij_cs_onder_water.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)