Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:21_december_2010_laat_bijstandstrekkers_sneeuwruimen

'Laat bijstandstrekkers sneeuwruimen'

De VVD in Amsterdam wil bijstandsgerechtigden inzetten om sneeuw te ruimen en te strooien. De partij vindt het onacceptabel dat op veel plekken in de stad nog altijd veel sneeuw ligt, liet ze vandaag weten.

Doordat de sneeuw zich op fietspaden ophoopt en fietsers daardoor tussen de auto's gaan fietsen of op de rijbaan ten val komen, ontstaan gevaarlijke situaties. “Bij deze extreme weersomstandigheden zou dag en nacht gestrooid en geruimd moeten worden. Als de mankracht daarvoor niet beschikbaar is, moet naar alternatieven gezocht worden”, aldus VVD-duoraadslid Maurice Piek.

Groenlinks raadslid Evelien van Roemburg vindt overigens dat een consequente VVDer dan ook raadsleden met een wachtgeldregeling daarvoor moet willen inzetten.

De Fietsersbond vraagt zich overigens af waarom al dagenlang in de hele stad in geen velden of wegen sneeuwruimers te zien zijn. Zijn alle ambtenaren met die taak met vakantie? En hoe is het mogelijk dat het fietspad in de J.M. Coenenstraat - onderdeel van het hoofd- en regionet fiets - (foto hieronder) volgens een bewoner noch geveegd noch gestrooid is?

J.M. Coenenstraat, 21 december - 13 uur


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/21_december_2010_laat_bijstandstrekkers_sneeuwruimen.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)