Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:21_februari_2012_aanpak_verkeersveiligheid_als_proef_van_start

Aanpak Verkeersveiligheid als proef van start

Wijkteam Oud West van de Politie Amsterdam Amstelland gaat als pilot drie maanden lang dagelijks één uur bij drie gevaarlijke kruisingen in Amsterdam West surveilleren om zo de fietsers en andere weggebruikers voorlichting te geven over verkeersveiligheid en hun verkeersgedragingen.

Hiermee hopen ze het aantal ongelukken (en bijna ongelukken) te verminderen. Er wordt onder meer extra gelet op door rood licht rijden, tegen de richting in rijden, gevaarlijk oversteken en ander verkeers-onveilig gedrag. Het enige minpuntje hieraan is, dat het lijkt of het vooral op fietsers is gericht. De Fietsersbond hoopt dat er ook wat meer aandacht uit zal gaan naar overlast veroorzakende scooters en door rood rijdende of op de OFOS staande auto's.

Tijdens de campagne wordt ook een flyer uitgedeeld, waarbij de makers ervan zich vast en zeker hebben laten inspireren door de politie-missie in Afghanistan…

Meer info


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/21_februari_2012_aanpak_verkeersveiligheid_als_proef_van_start.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)