Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:21_november_2011_fietsverlichtingsactie_met_lightpainting_44_stuntfietsers_en_gratis_lampjes

Fietsverlichtingsactie met lightpainting, stuntfietsers en gratis lampjes

Met verlichte stuntfietsers, een gratis app en gratis lampjes vraagt de Fietsersbond aanstaande woensdag aandacht voor het belang van fietsverlichting.

Wanneer: woensdag 23 november van 17.30 uur tot 19.30 uur
Plaats: Binnengasthuisterrein

http://www.ikvalop.nlLightpainting
De Fietsersbond liet speciaal voor de campagne Ik Val Op een gratis app ontwikkelen voor de I-Phone en Android, waarmee “lightpaintings” kunnen worden gemaakt. Dit zijn foto’s waarmee met een lange sluitertijd tekeningen kunnen worden gemaakt van licht, bijvoorbeeld van fietsverlichting. Twee verlichte stuntfietsers zullen tijdens de actie de aandacht trekken.

Ter plaatse kan iedereen het “lightpainten” uitproberen door een met mobiele lampjes behangen fiets te fotograferen. Wie meedoet krijgt als beloning gratis een set lampjes mee. Medewerkers van de Fietsersbond geven ook voorlichting over verschillende soorten fietsverlichting en reparatietips.
Iedereen kan trouwens meedoen aan de wedstrijd lightpainting: download de gratis app, maak een lightpainting en stuur de leukste foto op naar de Fietsersbond. De maker van de beste lightpainting wint een smartphone. Meer informatie op www.ikvalop.nl.

Veiliger
Doel van de actie is de lampjes van fietsers brandend te krijgen en te houden. “Verlicht fietsen is prettig voor jezelf en anderen omdat verkeersdeelnemers in het donker beter rekening met elkaar kunnen houden. Dat scheelt een hoop schrik, irritatie en bijna-ongevallen”, aldus Gerrit Faber van de Amsterdamse Fietsersbond.
De Fietsersbond test regelmatig allerlei soorten koplampen, achterlichten, dynamo’s en losse lampjes. Uitgebreide informatie hierover staat op www.fietsersbond.nl/verlichting.
Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatie- en aankooptips en informatie over de huidige regels en boetes.

Campagne
De Fietsersbond loopt met haar actie vooruit op handhavingsacties van de politie. “Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen”, aldus Gerrit Faber van de Amsterdamse Fietsersbond.
De Fietsersbond werkte bij de voorbereiding van deze actie samen met de gemeente Amsterdam, de Stadsregio Amsterdam en VVN. De gratis fietslampjes worden beschikbaar gesteld door de Stadsregio Amsterdam.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/21_november_2011_fietsverlichtingsactie_met_lightpainting_44_stuntfietsers_en_gratis_lampjes.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)