Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:22_november_2012_gevaarlijke_fietschaos_in_zuid

Gevaarlijke fietschaos in Zuid

Buurtbewoners rond de kruising Beethovenstraat-Prinses Irenestraat protesteren tegen de onveiligheid van het aangepaste kruispunt voor het Sint Nicolaaslyceum.

Ook protesteren de verontruste bewoners tegen de dreigende opheffing van de huidige fietsroute door het Beatrixpark. Op de plaats van het huidige fietspad is een groot kantoorgebouw gepland. De alternatieve route door de Prinses Irenestraat leidt alle fietsers naar het gevaarlijke kruispunt en niet naar het veilige fietstunneltje. In de spits moeten forenzen en duizenden scholieren het gevaarlijke kruispunt over.

De Fietsersbond is het eens met de bewoners en hoopt dat hun protest helpt om de heilloze ant-fietsplannen die voor het Zuidasgebied ontwikkeld zijn en worden, van tafel te krijgen.

Het is onbegrijpelijk, vindt de Fietsersbond, dat de gemeente fietsvriendelijk doet in bijv. het Meerjarenplan Fiets, maar tegelijkertijd toestaat dat in de Zuidas de fietser de dupe wordt van de stedenbouwkundige en fietsonkundige megalomanie van de projectontwikkelaars.

Zie hier een video van de gevaarlijke toestanden op de kruising.

Zie ook


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/22_november_2012_gevaarlijke_fietschaos_in_zuid.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)