Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:23_januari_2012_nieuwe_stallingsregels_zuidas

Nieuwe Stallingsregels Station Zuid

Vanaf 8 februari 2013 wordt op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) door Stadsdeel Zuid een zone rondom Station Amsterdam Zuid aangewezen waar nieuwe regels gelden voor fietsparkeren.

In deze zone is het verboden om de fiets of scooter:
• buiten de daarvoor bestemde voorzieningen te stallen.
• langer dan 14 dagen onafgebroken te stallen.

Voor fietsen zijn rekken beschikbaar en voor scooters, motoren en bakfietsen zijn vakken gerealiseerd aan beide kanten van het station.

Fout of te lang geparkeerde fietsen en brommers worden verwijderd en naar het Fietsdepot van de Gemeente Amsterdam gebracht. Tegen betaling van €10,- kunt u daar uw fiets ophalen. Kijk voor meer informatie op de website van het Fietsdepot.

Er zijn voldoende fietsenstallingen rondom het station: bijvoorbeeld de fietsenstalling onder het Zuidplein. Daarnaast zijn er fietsenrekken onder het viaduct bij de Strawinskylaan, aan het Matthijs Vermeulenpad en naast de winkeltjes op het Mahlerplein. In 2012 heeft de gemeente ruim 1.000 rekken bijgeplaatst en het aantal brommerparkeerplekken fors uitgebreid.

Mocht u onverhoopt toch uw fiets langer dan twee weken moeten stallen, kunt u aan het oostelijke kant van het Matthijs Vermeulenpad terecht (bij de enkellaags fietsenrekken) of met een abonnement in de ondergrondse fietsenstalling.

Kijk hier voor de situatie-tekening.

Meer informatie: Zuidas.nl

Toevoeging:De Fietsersbond vindt het goed dat er iets gedaan wordt tegen gevaarlijk geparkeerde fietsen (bijvoorbeeld op loop- of vluchtroutes) en fietsen die een plek langdurig bezet houden. Maar fietsen die buiten de rekken, maar niet in de weg staan, zien we niet als een probleem, zeker als de stallingsplekken schaars zijn.

Wie een plek zoekt voor zijn fiets heeft nu de meeste kans langs het Mathijs Vermeulenpad (in het talud van de A10). Wie een beetje handig is kan zijn fiets kwijt in één van de bovenvakken van de dubbellaagse rekken. Door het hydraulische systeem is dat minder zwaar dan het lijkt.Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/23_januari_2012_nieuwe_stallingsregels_zuidas.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)