Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:23_mei_2013_hou_de_stoep_toegankelijk

Hou de stoep toegankelijk

[Fietsparkeer etiquette]Zaterdag 25 mei vragen Cliëntenbelang Amsterdam en de Fietsersbond aandacht voor de vaak ontoegankelijke stoepen bij grote supermarkten, waar vooral mensen met een handicap hinder en overlast van hebben.

Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur wordt op het Cornelis Troostplein bij de AH de rode loper uitgelegd voor de voetgangers. Initiatiefnemers zijn Cliëntenbelang Amsterdam, een aantal van haar lidorganisaties en de Fietsersbond Amsterdam. Daarmee willen de belangenbehartigers aandacht vragen voor een toegankelijke stoep. Mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden en ouders met wandelwagens ondervinden veel overlast van fietsen die de doorgang belemmeren.

Fietsparkeer etiquette
De rode loper symboliseert de vrije doorgangsruimte die altijd minimaal beschikbaar moet zijn voor voetgangers om hun bestemming te bereiken. Fietsen die in de weg staan krijgen tijdens deze actie een gele kaart.

Tijdens de actie presenteert De Fietsersbond ook een Fietsparkeer-etiquette. Doel: dat fietsers hun fiets zó gaan parkeren dat deze obstakel vormt voor voetgangers met of zonder een beperking.

[Fietsparkeer etiquette]


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/23_mei_2013_hou_de_stoep_toegankelijk.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)