Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:23_november_2011_honderden_fietsers_veilig_thuis_dankzij_fietsersbond

Honderden fietsers veilig thuis dankzij Fietsersbond

Een gezellige sfeer rondom een verlichte bakfiets, stuntende BMX-ers, interviewmicrofoons, persfotografen en honderden uitgedeelde lampjes: dat was het resultaat van een uurtje actievoeren voor fietsverlichting.

[Fred Redemeijer deelt lampjes uit in ruil voor mail-adressen]Dankzij medewerking van gemeente en Veilig Verkeer Nederland en een grote doos ‘thuiskomer’-lampjes van de Stadsregio konden vrijwilligers van de Fietsersbond deze actie doen. Ook was het mogelijk om ‘lightpaintings’ te maken met de gratis te downloaden app.

Verlicht = Veiliger en Vriendelijker
De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt waarschijnlijk ongelukken, veel bijna-ongelukken en vooral ook veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt in het verkeer, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden. Overigens hoeft het licht sinds enkele jaren niet persé aan de fiets vast te zitten, maar mag je het ook dragen aan kleding of rugzak.

Verlicht = Voordeliger
In 2003 reed in Nederland minder dan de helft van de fietsers met fietsverlichting. In Amsterdam was dit nog veel minder. Maar dankzij de opkomst van handige batterijverlichting, campagnes en natuurlijk ook controles door de politie, zijn het er nu veel meer. Géén of maar één of een onzichtbaar of knipperend licht of de verkeerde kleur? Dat kan je €40 boete kosten.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/23_november_2011_honderden_fietsers_veilig_thuis_dankzij_fietsersbond.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)