Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:23_oktober_2012_verlichtingsactie_ik_wil_je_zien_van_start

Verlichtingsactie "ik wil je zien" van start

Zaterdag 27 oktober gaat op het Leidseplein de landelijke verlichtingsactie van de Fietsersbond van start met als titel “ik wil je zien”.

Dit jaar gaat de actie van start op het Leidseplein, van 19.00 tot 21.00 uur. De BOVAG zal er staan met een grote tent, mensen kunnen hun kapotte (dynamo-)verlichting laten maken, er is een lampjes-automaat (analoog aan de kroketten-automaat), de nachtburgemeester is aanwezig en er is een foto-shoot met het campagnebeeld (wie of wat dat is blijft nog even een verrassing).

‘ik wil je zien’ is het motto van de landelijke fietsverlichtingscampagne die start op 27 oktober. De campagne richt zich vooral op fietsers van 13 – 25 jaar. Juist deze groep fietst nog te vaak zonder licht. Met aansprekende boodschappen, verrassende acties, advertenties op populaire jongerenwebsites en op facebook en met buitenreclame wordt de campagne breed onder de aandacht gebracht.

Events in 6 steden
In een zestal steden worden ‘ik wil je zien’ events georganiseerd met een speciale licht ‘act’. Verder kunnen fietsers tijdens de events gratis hun verlichting laten repareren. Er zijn events in Amsterdam, Zwolle, Den Bosch, Delft, Arnhem en Leeuwarden.

Acties
Tijdens de campagne organiseren de lokale afdelingen van de Fietsersbond en VVN in tientallen gemeenten fietsverlichtingreparatie-acties en voorlichtingsactiviteiten op scholen. De fietsenvakhandel en Philips Bikelight brengen de campagne onder de aandacht met speciale fietsverlichtingaanbiedingen.

www.ikwiljezien.nl
De campagnewebsite ikwiljezien.nl en de speciale Facebookpagina spelen een centrale rol in de campagne. Hier is vanaf 27 oktober alle informatie te vinden over de campagne, regels en boetes en de fietsverlichtingreparatie-acties. Er komt een ‘ik wil je zien’ Facebook app waarmee je je eigen ‘ik wil je zien’ poster kunt maken.

Partners
De campagne wordt ontwikkeld en uitgevoerd door de Fietsersbond in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Er wordt nauw samengewerkt met de Regionale Organen Verkeersveiligheid, de fietsenbranche, VVN, gemeenten, politie en NS-stallinghouders.

UPDATE 29 oktober:Fietsersbond tevreden

BOVAG tevreden

Gemeente tevreden


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/23_oktober_2012_verlichtingsactie_ik_wil_je_zien_van_start.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)