Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:24_februari_201_de_amstel_heeft_nieuwe_fietsbrug_nodig

De Amstel heeft nieuwe fietsbrug nodig

[De huidige Rozenoordbrug wordt verbreed voor auto's waardoor de fietsverbinding die er langs loopt in de knel komt.]24 februari 2015 - BenW besloten geen onderzoek te willen doen naar een nieuwe fietsbrug over de Amstel. Volgens ons een gemiste kans gezien de ontwikkelingen in Amsterdam.

We waren nogal verrast over het besluit van het College van B&W om te stoppen met de haalbaarheidsstudie naar een fietsbrug over de Amstel in de buurt van de huidige Rozenoordbrug. Dit is voor fietsers immers een zeer belangrijke verbinding tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost, die bij de verbreding van de A10 flink in de knel komt. En dat terwijl de behoefte aan zo'n verbinding juist toeneemt.

Een nieuwe ‘lage’ fietsbrug zou het fietsen van en naar werk en school, alsmede het recreatief fietsen flink kunnen stimuleren en de bereikbaarheid van belangrijke gebieden in de stad verbeteren.

We hebben wethouder Pieter Litjens gevraagd dit besluit te heroverwegen en aan de raad voor te leggen.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/24_februari_201_de_amstel_heeft_nieuwe_fietsbrug_nodig.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)